De kracht van het compliment


Eén op de vijf medewerkers krijgt waardering voor het werk wat ze doen. Vier op de vijf dus niet. Dat is doodzonde, want juist erkenning en waardering zorgen dat medewerkers plezier hebben in hun werk. 
 
Maar het gaat niet alleen om een positief gevoel. Complimenten hebben de kracht om je kijk op de wereld veranderen. Waar negativiteit zorgt voor stress en ziekte, zorgt positiviteit voor een open blik. Een waardevolle eigenschap in dit tijdperk van verandering. Maar juist wanneer we positiviteit zo hard nodig hebben, gebruiken we dit het minst. 
 
Hoog tijd dus om wat meer aandacht te besteden aan  complimenten. 
 

Interactieve lezing: de kracht van het compliment 

De interactieve lezing de kracht van het compliment laat zien, hoe aandacht voor het positieve een sneeuwbaleffect op gang kan brengen met tastbare resultaten voor jezelf, je collega’s en jouw organisatie. De lezing is gebaseerd op baanbrekende inzichten uit de positieve psychologie. 
 
Op nationale complimentendag was de primeur van deze bijzondere lezing, in co-productie met Uitgeverij Thema. Ruim 50 mensen namen deel en er werden 1500 complimentenkaarten verspreid onder het motto 'ik vind het geweldig om met jou te werken'. Wil jij wat proeven aan de inhoud? Bekijk dan deze presentatie (klik hier) Binnenkort verschijnt op youtube een kleine impressie.

Referenties: wat vinden anderen?

Maud de Vries, coach voor zelfstandige professionals 

"Linda brengt haar betoog over complimenten op een vrolijke en hartverwarmende manier. Ze laat zien wat complimenten doen, en verbindt dat soepel en schijnbaar moeiteloos aan abstracte concepten uit persoonlijke en organisatieontwikkeling. Met een paar onschuldige vragen tussendoor zorgde ze ervoor dat in de zaal 'echte gesprekken' ontstonden. Dat is dus wat een compliment kan doen. Point taken."

Danielle van der Waard, inzetbureau Schouten en Nelissen:

“Op de inspiratiedag van Schouten en Nelissen heeft Linda van der Wal een bevlogen verhaal gehouden over de kracht van het compliment. De 70 collega's in de zaal waren enthousiast, geraakt en geïnspireerd door de verhalen, filmpjes en opdrachten. Ik ken Linda als een interactieve spreker en trainer met verstand van zaken.”

Dorrit Boer deed de complimentenactie binnen haar organisatie:

“Leuk om te doen, deze actie!!! Spannend ook wel, moet ik zeggen. Omdat ik niet goed kon inschatten hoe men het zou ontvangen. Maar de reacties waren allemaal positief. Wat maar weer aangeeft dat het geven van complimenten iets is dat we vaker mogen doen!!!”

 
Complimentenkaarten
Om je compliment kracht bij te zetten heb ik mooie complimentenkaarten gemaakt. Er is altijd een goed moment om te laten weten wat je in anderen waardeert. Dat kan ook met de speciale e-cards (klik hier)

 

Waarom is een complimentenactie nodig?

Op de kleuterschool zijn alle tekeningen die we maken nog ontzettend mooi. Komen we op de basisschool, dan gaan de fouten opeens tellen. Het gaat er niet meer over hoeveel vragen je goed hebt, maar 'ik had er maar drie fout'.  Dat leidt ertoe dat we onze focus leggen op wat er verkeerd gaat. 

De kracht van het compliment

Aandacht hebben voor wat er verkeerd gaat is zeker nuttig, daar kun je van leren. Tegelijkertijd levert het ook ontzettend veel op om stil te staan bij wat goed gaat. En dat mogen we wat mij betreft best wat meer doen, omdat:

  • het makkelijker en leuker is te doen waar je goed in bent.
  • je een sterker team krijgt door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en talent.
  • je leert van je fouten, maar groeit van je successen.

Complimenten helpen je om inzicht te krijgen in waar je goed in bent en het zelfvertrouwen te ontwikkelen om die kwaliteiten ook in te zetten. Bovendien is het leuk om een complimentje te krijgen en in een positieve sfeer krijgen we met elkaar meer gedaan.

Een waarderende blik heeft echter nog veel meer positieve effecten. Het  zorgt voor meer openheid, waardoor je nieuwe oplossingen kunt zien. Het draagt bij aan gezondheid en kan voor meer veerkracht zorgen. Bovendien laat onderzoek zien dat er een omslagpunt is. Bij 3 tegen 1, positiviteit versus negativiteit, gebeurt er iets bijzonders. Mensen zijn dan niet meer gewoon positief, maar ze gaan floreren. Nu floreert 1 op de 5 mensen. Hoe zou het zijn als we dat aantal zouden kunnen verdubbelen?

Complimentenactie

Omdat ik geloof in de kracht van het compliment besteed ik dit jaar bijzondere aandacht aan positieve feedback onder het motto Invloed vanuit kracht geef je door. Laten we elkaar helpen om onszelf niet kleiner, maar een stuk(je) groter te maken en daarmee goede ideeën en waardevolle samenwerking te realiseren.

Wil jij aandacht voor complimenten in jouw organisatie? Neem dan gerust contact op. 

 

 

 

 

 

 

twitter-widget.com