Kracht: je kunt meer dan je denkt


Sta je in je kracht of niet? De meeste mensen kunnen hier snel een antwoord op geven. Als je in je kracht krijg je meer voor elkaar en voel je je prettiger. Maar wat is dat in je kracht staan? En hoe herpak je jezelf als je uit je kracht bent? Bijvoorbeeld als je zaken zo serieus neemt, dat het spel niet meer leuk is.

Wat is kracht?

In je kracht staan betekent de logica van je hart en je hoofd kennen en benutten.  Het gaat over:

  1. Zelfbewustzijn: weten wat je talenten en drijfveren zijn en waar je energie van krijgt.
  2. Veerkracht: de mogelijkheid om tegenslag te incasseren en humor te behouden.
  3. Perspectief: jouw ambities en de visie van waaruit je werkt.

De macht van mindset

Kracht gaat ook sterk over mindset. Jouw overtuigingen bepalen hoe jij tegen de wereld aankijkt en bepalen daarmee ook wat je kunt bereiken. Als jij gelooft dat iets niet lukt, dan weet je één ding zeker: het gaat niet lukken. Wil je invloed hebben, dan moet je starten bij je visie.

Calimero of pionier?

Als je kijkt naar wat je bijdraagt, dan kun je je klein voelen. Wat draag ik nu precies bij? En de anderen zijn veel groter en sterker? Iedereen heeft weleens last van het calimero-effect. Ik bied je graag een ander perspectief.  Juist de mensen die niet direct hun woordje klaar hebben of liever een ander voorop zetten hebben een belangrijke bijdrage aan de organisaties van de toekomst. Zij leggen de basis voor een nieuwe manier van werken, die gebaseerd is op vertrouwen, verbinden, visie en authenticiteit.

Win aan kracht

Lef en kracht kun je ontwikkelen. Ze geven je de basis om om te gaan met tegenslag en daadwerkelijk invloed uit te oefenen. Bovendien geeft het energie als je je kracht benut.

Join the conversation

Wil jij ervaringen delen? Horen hoe anderen omgaan met hun kracht? Of een bijdrage leveren aan het boek?

Word dan lid van de Invloed vanuit Kracht groep op LinkedIn of stuur een mail naar Linda.

In dit boekproject zoek ik in co-creatie naar slimme praktijkstrategieën en inzichten die je raken. Bovendien deel ik de kennis uit 10 jaar trainen en coachen en een levenslange fascinatie voor hoe mensen samenwerken. Als deelnemer zit je op de eerste rij.

twitter-widget.com